Kanotur 2012

Kanotur 2012

Kanotur 2012

 

I kanoturen 2012 deltog Jon, Kim, Pede, Johnnie, Henrik, Klovborg, Niels og Birger. Klovborg var debutant.

 

Bådenes fordeling var: Jon & Pede, Kim & Klovborg, Johnnie & Henrik og Niels & Birger

 

Ruten: Overnatning og start: 1, frokost 1. dag: 2, 2. overnatning: 3, frokost 2. dag mellem punkt 5 og 6, 3. overnatning: 6, slut: 7

 

Ligesom sidste år, skulle vi ud på en 50 km. lang tur og vi ankom som sædvanlig fredag aften til Virestad Sjön (1), hvor vi hyggede fredag aften med mad, øl og vin. Vi sejlede kl. 9.00 lørdag morgen i ok vejr. Turen gik som sædvanlig først på et langt åløb, hvor der i år var flere forhindringer i form af væltede træer mm. Der kom også en brostiver i vejen for Birgers hoved, men broen overlevede og blev stående. Vejret var fint dagen igennem. Vi fik nogle meget få dråber regn, men slet ikke noget at tale om. Frokosten blev indtaget ved vores faste plads ved Møllekulla Rasteplads (2). Vi ankom til Såganäs Kanotplads (3) ved 17 tiden og Niels, Pede, Jon og Johnnie hængte deres hængekøjer op, Klovborg og Kim sov i deres gule festivaltelt, Henrik i sit lille enmandstelt og Johnnie byggede en bioark til Birger.

 

Efter en god aften/nat, med "god" mad, øl og rødvin, sejlede vi videre tidligt søndag, hvor vi skulle sejle mest på søer, men da vejret var super og vandet næsten blikstille var det ikke noget problem bortset fra at 2 af kanoerne denne formiddag havde meget svært ved at glide gennem vandet måtte vi 4 andre vente meget lææææææænge ved Diö Isætningssted der hvor vi skulle løfte kanoerne og transportere dem ca. 200 m. Efter løftet sejlede vi fortsat på søer. Da vi havde sejlet opad den ene sø og skulle dreje til venstre "glemte" 2 af bådene (sjovt nok de samme 2 både som var meget sløve om formiddagen) at dreje til venstre og måtte ud på en større omvej. Vi andre ventede i ca. 3 timer sammenlagt og vi måtte spise frokost i bådene. Men vejret var stadig super men hård ved dem der ikke havde husket solcremen. Efter et par timers yderligere sejlads landede vi på Oshult Kanolejrplads (6), hvor Niels og Johnnie hængte deres hængekøjer op, mens vi andre sov i shelters.

 

Sidste etape var en meget kort tur på ca. 1½ time til Gustavfors Optagningssted (7), hvorefter Kim og Klovborg hentede den ene bil, der var parkeret ved Virestad Sjön (1), mens vi andre tømte kanoerne og vaskede dem. Mens vi ventede på Kim og Klovborg spiste vi frokost og konstaterede at vi havde haft en dejlig tur. Turen hjem til Danmark forløb uden problemer, men vi skulle da lige ind til "Goodisflyget".

 

Se flere billeder.