Kanotur 2010

Kanotur 2010 

Kanotur 2010

 

I kanoturen 2010 deltog Jon, Kim, Pede, Johnnie, Henrik, Møller, Thomas, Martin, Allan og Birger.

 

Kim, Johnnie, Henrik, Thomas og Martin var debutanter. Thomas og Martin viste sig at være nogle rigtig dejlige og raske gutter, som faldt godt ind i flokken.

 

Bådenes fordeling var som følger: Jon & Pede, Kim & Henrik, Thomas & Martin, Johnnie & Møller og Allan & Birger. En fordeling der senere skulle vise sig ret uhensigtmæssigt.

 

Vi startede ud om morgenen med de 5 både, Allan og Birger var først i båden og begyndte stille og roligt at flyde der udaf. Efter ca. 45 minutters sejlads i roligt vand, kunne vi se at der kom en fos og vandet blev ret livligt. Allan spurgte om vi skulle vente på de andre, hvilket jeg svarede nej til, lad os bare prøve at sejle igennem fossen. Uheldigvis kom vi meget hurtigt til at sidde på tværs på en stor sten, med det resultat at vi i løbet at få sekunder blev væltet omkuld af vandet og vi røg begge i det iskolde vand. Vi havde begge glemt alt om de gode råd Jon havde givet os med at flyde med benene først. Birger blev ved kanoen og forsøgte at holde fast i den, indtil den igen sad næsten urokkelig fats på endnu en sten. Allan flød ned i bunden af fossen, sammen med alle vores øl og det mad vi havde med i vores kano. Meget af vores rugbrød var desværre ikke pakket så vandtæt ned, så det kom vi til at mangle. Birger fik efter ca. 5-10 minutter kanoen fri og svømmede ind til land med den.

 

Da de resterende 4 både kom til fossen, kæntrede der 2 både mere, så det kun var Pede & Jon samt Johnnie og Møller der slap tørre igennem den første fos.

 

Alt i alt var det en meget udfordrende tur, hvor Allan & Birger røg i vandet endnu engang og mistede deres kano, som sad fast på en ø. Kanoen måtte Pede & Jon sejle ud efter, hvilket ikke var nemt, da de skulle sejle op ad strømmen og ind på øen, men det lykkedes.

 

Allan røg i vandet endnu engang, da vi skulle igennem et lille hul i en række store sten. Birger holdt sig i kanoen, men måtte hentes ind af Martin.

 

Resten af turen gik OK. På hele turen ned gennem floden kunne vi samle øldåser op af vandet. De var bare stille og roligt flydt ned af floden efter den første vandtur.

 

Vi overnattede ude i ingenting, hvor der blev bygget et shelter, primært af Johnnie.

 

 

Se flere billeder.